Documentaire over Abatutu!

Wij voelen ons zéér vereerd dat er door BNN-VARA, met Milouska Meulens, en EMS Films een documentaire over Abatutu is gemaakt! Deze wordt op 1e Kerstdag uitgezonden op NPO 1 om 17.30 uur, net voor de Kersttoespraak van de koning Willem-Alexander….! Daarna, om 18.25 uur, is de film ‘De Wilde Stad’ op dezelfde zender te zien waarin Abatutu een grote rol heeft.

Documentaire over Abatutu!Filmkat Abatutu heeft dit jaar al een oevre-prijs gewonnen op het Nederlands Filmfestival en was te zien in tal van TV programma’s zoals AT5 straten van Amsterdam, Ivo Niehe’s TV show, Jinek, Jeugdjournaal, Koffietijd, RTL Boulevard, RTL Late Night, etc.

Naast De Wilde Stad speelde hij ook een rol in de Matchmaker en Superjuffie en stond hij op het toneel in de Stopera bij Don Quichot.


Zijn carrière heeft een grote vlucht genomen. Reden voor EMS FILMS om een speciale documentaire/biopic over de carrière van deze bijzondere kat te maken.

Wat maakt Abatutu tot een veelgevraagde kat voor optredens in films, op het toneel en in reclame?

Voor de documentaire gaat interviewer Milouska Meulens op stap met Abatutu en zijn baasje Sabine van der Helm. Daarnaast zijn in de documentaire tal van fragmenten te zien van zijn optredens.

 

Deze documentaire gaat op zondag 23 december in de bioscoop in première in combinatie met een Q&A en een vertoning van de film De Wilde Stad.

 

Locatie Bioscoop FC Hyena

Aambeeldstraat 24, Amsterdam

Inloop vanaf 10.15, start voorstelling om 10.45

 

Alle bezoekers van de première ontvangen op de 23e het boek: Wild Amsterdam gratis.

Kunnen ze hem direct na de voorstelling door Abatutu zelf laten signeren!

Kaarten te bestellen via https://emsfilms.com/product/premiere-abatutu-special/?fbclid=IwAR3AfubIcA-Si0pRY18AGPreMQsYgQxJnYn8L_Ok_2wLb9JFhwnXFioWpns

 

Jibini in filmpje 'Maya'

Jibini is te zien in het filmpje ‘Maya’ van Niels Vleugels (6 minuten). Productie: DDPLR en VPRO

VPRO Medialab Home Smart home - aflevering Maya. Tom’s digitale assistent weet eerder dan hij dat zijn vriendin hem gaat dumpen. Zij begint maatregelen te nemen om de klap voor Tom te verzachten - maar helpen deze hem nou of werken ze juist tegen hem?

https://youtu.be/TxRSyqZahDM

'Kapsalon Romy' wint Frankfurter Buchmesse Film Award

‘Kapsalon Romy’ wint Frankfurter Buchmesse Film Award. De film is nog niet in Nederland uit maar wel leuk om te weten dat kat Jochie en hond Dino erin meespelen.

Nederlandse film Kapsalon Romy winnaar op Frankfurter Buchmesse

11 oktober 2018

De Nederlandse film Kapsalon Romy heeft de Frankfurter Buchmesse Film Award Best Literary Adaptation For Children or Young Adults gewonnen.

Kapsalon Romy werd als winnaar gekozen uit vier genomineerde internationale boekverfilmingen.

Kapsalon Romy (internationale titel: Romy’s Salon) is geregisseerd door Mischa Kamp. Het scenario is van Tamara Bos, die ook het gelijknamige boek schreef. De film wordt geproduceerd door BosBros. Kapsalon Romy vertelt het verhaal over de vriendschap tussen de jonge Romy en haar oma, die aan de ziekte van Alzheimer lijdt. Kapsalon Romy draait vanaf 3 april 2019 in de Nederlandse bioscopen.

De film kwam tot stand met een bijdrage van het Nederlands Filmfonds en de Netherlands Film Production Incentive.

De Frankfurter Buchmesse, de grootste boekenbeurs ter wereld, ging gisteren van start en duurt tot 14 oktober. Het Nederlands Filmfonds organiseert in samenwerking met het Letterenfonds en de Frankfurter Buchmesse matchmaking sessies op de netwerkdag A Book is a Film is a Game, onderdeel van het ARTS+ programma van de boekenbeurs.