Jibini in filmpje 'Maya'

Jibini is te zien in het filmpje ‘Maya’ van Niels Vleugels (6 minuten). Productie: DDPLR en VPRO

VPRO Medialab Home Smart home - aflevering Maya. Tom’s digitale assistent weet eerder dan hij dat zijn vriendin hem gaat dumpen. Zij begint maatregelen te nemen om de klap voor Tom te verzachten - maar helpen deze hem nou of werken ze juist tegen hem?

https://youtu.be/TxRSyqZahDM

'Kapsalon Romy' wint Frankfurter Buchmesse Film Award

‘Kapsalon Romy’ wint Frankfurter Buchmesse Film Award. De film is nog niet in Nederland uit maar wel leuk om te weten dat kat Jochie en hond Dino erin meespelen.

Nederlandse film Kapsalon Romy winnaar op Frankfurter Buchmesse

11 oktober 2018

De Nederlandse film Kapsalon Romy heeft de Frankfurter Buchmesse Film Award Best Literary Adaptation For Children or Young Adults gewonnen.

Kapsalon Romy werd als winnaar gekozen uit vier genomineerde internationale boekverfilmingen.

Kapsalon Romy (internationale titel: Romy’s Salon) is geregisseerd door Mischa Kamp. Het scenario is van Tamara Bos, die ook het gelijknamige boek schreef. De film wordt geproduceerd door BosBros. Kapsalon Romy vertelt het verhaal over de vriendschap tussen de jonge Romy en haar oma, die aan de ziekte van Alzheimer lijdt. Kapsalon Romy draait vanaf 3 april 2019 in de Nederlandse bioscopen.

De film kwam tot stand met een bijdrage van het Nederlands Filmfonds en de Netherlands Film Production Incentive.

De Frankfurter Buchmesse, de grootste boekenbeurs ter wereld, ging gisteren van start en duurt tot 14 oktober. Het Nederlands Filmfonds organiseert in samenwerking met het Letterenfonds en de Frankfurter Buchmesse matchmaking sessies op de netwerkdag A Book is a Film is a Game, onderdeel van het ARTS+ programma van de boekenbeurs.

'De Wilde Stad' op het Zomerdak van 'NEMO'

Dit is zo mooi! Zondagavond 20.45 uur is de film 'De Wilde Stad' op het Zomerdak van 'NEMO' te zien zijn! Abatutu zal ook vanaf 19.30 uur aanwezig zijn. In de voorverkoop zijn de kaarten uitverkocht, maar aan de kassa, op de avond zelf, zijn nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Een prachtige locatie om deze film te zien!

Amsterdam kennen we allemaal, maar hebben we de stad ooit bekeken vanuit het perspectief van onze onopgemerkte inwoners? De Wilde Stad biedt een kijk op Amsterdam vanuit het perspectief van de vele wilde dieren en planten. Bij deze vertoning zal acteerkat Abatutu aanwezig zijn voor een meet & greet.

Een stadse film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving laat zien. De filmmuziek is in samenwerking met het platenlabel Top Notch samengesteld met nummers van onder andere The Kik, Spinvis, Sef, Thomas Azier, My Baby en Manke Nelis. De hoofdrol is voor de bekende filmkater Abatutu. De kat is een rasechte stadsbewoner. Hij houdt van de stad, weet elk plekje te vinden en kent zijn bewoners, zowel dieren als mensen.

De film is Nederlands gesproken en Engels ondertiteld. Voorafgaand aan de film is er een meet & greet met de filmkater Abatutu. Maak een selfie met Abatutu of laat je boek signeren door deze bijzondere BK-er (Bekende Kater).

De Amsterdamse stadsecoloog Geert Timmermans zal een inleiding bij de film verzorgen en ons meer vertellen over het wilde leven in onze stad.

Muziek: Sigrid Bröcheler & Band

Ook dit jaar is Sigrid Bröcheler met haar band te gast op het dak van NEMO om de mooiste liedjes te zingen. Rake muziek zonder poespas.

Tickets voor De Wilde Stad zijn in de voorverkoop uitverkocht. Er is nog wel een beperkt aantal tickets verkrijgbaar bij de kassa op de avond zelf.