Verslag van Knuffelconcert

Hierbij een verslag van een van onze Knuffelconcerten in een verzorgingshuis:

                                                         VERSLAG KNUFFELCONCERT

Op 21 juni was Stichting Philomela bij ons om een knuffelconcert te verzorgen. Stichting Philomela is een organisatie die mensen met elkaar verbindt door middel van allerlei muzikale activiteiten. Zo ook bij ons op de Emmahof in Amsterdam. In samenwerking met dierencasting bureau Catvertising organiseerde Stichting Philomela bij ons een bijzonder leuke happening met o.a. ‘glamourkat’ Abatutu, bekend als knappe hoofdrolspeler in de film ‘De wilde stad”.

Het knuffelconcert was een groot succes! Wat – onder andere - opviel was de veilige manier waarop onze bewoners in staat werden gesteld om de dieren te knuffelen en te aaien. Zowel voor onze bewoners als voor de dieren werd het op die manier een heel fijn samenzijn. Ook de muzikale omlijsting was erg leuk: Bewoners werden betrokken bij de muziek en hebben ook hiervan enorm genoten!

Ook de medewerkers waren enthousiast over het optreden, het is altijd heel erg fijn om de bewoners zo te zien genieten en ook waren ze enorm te spreken over hoe goed het optreden geregeld en georganiseerd was.

Ik sprak bijvoorbeeld met Mw. H. en vroeg haar te vertellen hoe zij het optreden had ervaren. Hieronder een kort interview:

 Mw. H, klopt het dat hier afgelopen vrijdag een knuffelconcert met dieren was?

Mw. H:  “ Ja zeker!”

Hoe heeft u dat gevonden?

Mw. H: “Oh dat was echt héél erg leuk!”

Kunt u mij er iets over vertellen?

Mw. H: “Ja er waren allemaal dieren: hondjes, katten en konijntjes… die zaten eerst allemaal keurig aan een tuigje om te wennen en later mochten ze los en bij de mensen op schoot. We mochten de dieren ook eten geven, dan stond er keurig een hapje in een bak als wij de dieren op schoot hadden waardoor we ze zonder geknoei konden voeren.

Dat was echt heel goed geregeld.  ”

Heeft u ook een diertje op schoot gehad?

Mw.H: “Ja, een konijntje geloof ik”

En was Abatutu er ook?

Mw. H:  “Ja en dat was toch echt een heel bijzondere poes hoor, dat zag je meteen!”

En had hij  sterallures?

Mw. H (lachend) : “Nee, hoor hij was heel lief! En… wat ook zo leuk was: er was ook een zangeres en een pianist, die zongen en speelden een liedje. We kregen de tekst van het liedje en we mochten allemaal meezingen”.

Ik hoorde dat er ook een papagaai bij was?

Mw. H: “Ja dat is zo, een niet zo heel grote papagaai, maar wel heel mooi!”

Zou u het leuk vinden als we ze nog een keer uitnodigen?

Mw. H: Oh ja absoluut!!

De finale kandidaten die mee deden aan 'The Big Audition'

Hierbij enkele foto’s van de honden die mee deden aan de finale van ‘The Big Audition’. Baco, de Chinese Naakthond, was de winnaar en zal meespelen in de YouTube-serie Poespas: ‘Maziwa en Siagi, op weg naar het sterrendom’. Dan zien we nog Djinti, de Labrador, Nala met de cavia, Belle de Weimaraner en Giorgo. Foto’s Edwin de Jongh en Catvertise

Vanavond Abatutu bij de jury van de 'The Big Audition'

Vanavond zal Abatutu bij de jury van de ‘The Big Audition’ zitten waarin een hond gezocht wordt voor de nieuwe YouTube kattenserie ‘Poespas’. De winnende hond zal mee gaan spelen in diverse afleveringen van ‘Poespas’ maar ook de kansen vergroten om voor nog veel meer andere producties gevraagd te worden.

NPO 3: 20.15 uur

Productie ‘The Big Audition’ : Warner Bros

Hierbij trailer ‘Poespas’, over de twee rode boerderij-kittens die door Abatutu worden opgeleid om, net als hem, een acteur en fotomodel te worden in allerlei verschillende producties. Elke week zal er een nieuw filmpje te zien zijn hoe het de kittens vergaat!

https://www.youtube.com/watch?v=_xvPJM6ix2c

Vandaag premiere van 'Poespas'!

Vandaag is ‘Poespas’ in premiere gegaan! ‘Poespas’ is een serie op ons YouTube-kanaal over de twee rode kittens Maziwa en Siagi die wij volgen vanaf het moment dat ze van de boerderij worden gehaald en in Amsterdam terecht komen. Daar worden ze, samen met 11 andere katten, opgeleid als acteur en model voor film-, theater-, televisie- en fotoproducties. Wat ze allemaal meemaken en de hoe de weg naar ‘sterrendom…’ loopt, zal in allerlei korte filmpjes te zien zijn. Men kan zich gratis abonneren op het kanaal!

Productie: Stephan Vos, Sjoerd Stad, Thamar Nahar (Foxity Films), Edwin de Jongh en Sabine van der Helm

https://www.youtube.com/watch?v=_xvPJM6ix2c

Bella in voorstelling Juli Dans: 'Kind' van Peeping Tom

Vanavond stond Bella in de Stadsschouwburg van Amsterdam op toneel in de Juli Dans voorstelling ‘Kind’ van Peeping Tom, Gabriela Carrizo en Franck Chartier.

Gabriela Carrizo en Franck Chartier, die elkaar als danser leerden kennen bij les ballets C de la B, richtten in 2000 hun eigen gezelschap Peeping Tom op. Samen met een vaste groep acrobatische performers creëeren ze op het toneel duistere droomwerelden waar de regels van de logica niet gelden. Letterlijk zinsbegoochelend: decorstukken die een eigen leven leiden en personages opslokken, mensen die verschijnen en verdwijnen. Live muziek speelt een sfeerbepalende rol. Ze veroverden er vanuit hun standplaats Brussel de wereld mee.

'Zo surrealistisch gek, wreed, teder en diep tegelijk als Peeping Tom weet of durft bijna niemand anders in de hedendaagse dans op het podium te vertellen.', schreef Tanznet.

Trailer 'Kapsalon Romy' met kat Jochie

Hierbij de link naar de trailer van ‘Kapsalon Romy’ waarin kat Jochie meespeelt. Productie: Bos Bros Regie: Mischa kamp Nederlandse premiere: 29 september


Kapsalon Romy
 vertelt het verhaal van kleindochter Romy (de debuterende Vita Heijmen), die elke dag naar oppas-oma Stine (Beppie Melissen) moet omdat haar pas gescheiden moeder Margot (Noortje Herlaar) moet werken.

https://www.youtube.com/watch?v=T_7BWeuaMWk


Bella op toneel in de 'Kersentuin' van 'Internationaal Theater Amsterdam' (Toneelgroep Amsterdam)

Vandaag maakte Bella haar toneeldebuut in de Holland Festival productie ‘De Kerstentuin’ bij ‘Internationaal Theater Amsterdam’ (voorheen ‘Toneelgroep Amsterdam’) ; regie Simon McBurney. Bella, een Spaans asielhondje staat nu dagelijks op het toneel van Stadsschouwburg Amsterdam. Tja, zo kan het lopen….! Op de foto’s Bella na de premiere met actrice Harriët Stroet en acteur Robert de Hoog.