Diverse katten op de poster van 'Minoes'

Diverse katten van Catvertise staan op de poster van 'Minoes' voor Bos Theaterproducties

Annie M.G. Schmidt’s Minoes naar het theater
Sytske van der Ster speelt hoofdrol in muzikale familievoorstelling

speelperiode                                    6 december  2014 t/m 24 mei 2015

première                                    21 december 2014 DeLaMar Theater Amsterdam

 

Bos Theaterproducties brengt vanaf 6 december 2014 de familievoorstelling Minoes, naar het gelijknamige populaire kinderboek van Annie M.G. Schmidt, op de planken. Een primeur, want Minoes stond nog niet eerder op het toneel. Minoes wordt een vrolijke en muzikale familievoorstelling met o.a. Sytske van der Ster (Heer en Meester) als juffrouw Minoes, levensechte poezen en lekkere liedjes die iedereen kan meezingen. Minoes gaat op zondag 21 december 2014 in première in het DeLaMar theater in Amsterdam en zal gedurende de kerstperiode daar te zien zijn.

 

Sytske van der Ster: “Ik heb Juffrouw Minoes altijd al een van Annie MG Schmidts' leukste personages gevonden en dat ik haar nu mag gaan spelen in het theater vind ik een hele grote eer!  Ik ben alvast begonnen met het oefenen van spinnen, blazen en kopjes geven.”

 

Het script wordt geschreven door Tamara Bos, bekend van films Minoes, Het Paard van Sinterklaas – Gouden Kalf voor scenario, Brammetje Baas, tv-series Otje, Knofje, vele kinderliedjes en 18 kinderboeken.

 

Minoes wordt gemaakt door onder andere Geert Lageveen (regie) en Tamar Stalenhoef (poezenpoppen). Tamar ontving een Musical Award voor de veelgeprezen honden in Woef Side Story van het RO –Theater.

 

Minoes, van Annie M.G. Schmidt, ontving een Zilveren Griffel en werd in maar liefst 28 talen vertaald. Anderhalf miljoen mensen zagen de film in de bioscoop.