Djinnie in tv-spotje voor 'OOPOEH'

Sinds gisteren is Djinnie te zien in het tv-spotje voor 'OOPOEH' 

https://www.youtube.com/watch?v=xPSZSKhK3jM&feature=youtu.be

Topmensen uit de media- en reclamewereld hebben ‘m gemaakt. Geheel belangeloos. Een tv-spotje voor OOPOEH. Deze stichting doet uniek werk: ze koppelt baasjes die een oppas zoeken voor hun huisdier aan ouderen die graag een dier willen maar niet de constante zorg. Geld voor zendtijd heeft OOPOEH niet. Dus doet ze een vriendelijk beroep op alle zenders om de spot gratis uit te zenden. En op iedereen om het filmpje op social media te delen.

 

OOPOEH - Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier - werkt voornamelijk met vrijwilligers. Oprichtster Sofie Brouwer begon in Amsterdam, maar al gauw was er vraag vanuit het hele land: “Veel ouderen verlangen naar een huisdier maar willen of durven er zelf niet meer aan te beginnen. Door OOPOEH, oppas, te worden kunnen ze genieten van een huisdier en bouwen ze tegelijkertijd meer contacten op.” Maar niet alleen ouderen zijn blij met Stichting OOPOEH: baasjes krijgen een lieve oppas en huisdieren krijgen alle zorg en aandacht die ze nodig hebben.

 

Met het reclamespotje hoopt OOPOEH nog meer bekendheid te krijgen om meer baasjes en 55-plussers blij met elkaar te maken. In de spot, die is ingesproken door Martin Gaus, volgen we een ‘OOPOEH’ die een heerlijke stranddag beleeft met haar oppashond. Stichting OOPOEH hoopt dat veel mensen het filmpje op social media zullen delen. En dat tv-zenders de spot zullen uitzenden als gratis stopper. Dat doen ze vaker voor instellingen die de ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling) hebben. OOPOEH heeft die status ook.

 

Nuttig werk doet OOPOEH zeker. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat huisdieren heel goed zijn voor het welzijn van ouderen. OOPOEH heeft ook al diverse onderscheidingen gekregen. Onlangs won ze een prijs van accountantsbedrijf PWC als een van de meest veelbelovende sociale enterprises. En eerder kreeg OOPOEH een Europese onderscheiding omdat ze een belangrijke bijdrage levert aan een zelfstandiger en gezonder leven voor ouderen.