Djinnie bij 'Omroep Gelderland'

Maandag was er een item van Rob Haverkamp over Djinnie bij 'Omroep Gelderland'

NIJMEGEN - Films, reclamespotjes, fotoshoots en zelfs een opera. In Nijmegen woont een ware ster. Een hond. Vooral bekend als hond Harley in de jeugdfilms over onderwijzer Mees Kees, waar nu ook een televisieserie van wordt gemaakt.

'Nou, dan laat je de pootjes laag'. Werkoverleg op de set in de achtertuin van een woonhuis in Hilversum dat een rol speelt in de vierde film en de tv-serie over Mees Kees. 'Zit' en 'blijf'. Het zijn woorden die niet veel acteurs te horen krijgen. Maar hond Djinnie uit Nijmegen wel. En natuurlijk: 'Attentie! Opname! Ennnnn actie!'

Nijmeegse Djinnie heeft dit keer een scène waarin ze een stukje pannenkoek moet eten. 'Voor een pannenkoek c.q. een krijgen we alles voor elkaar, geloof het!', lacht Gijs van der Helm, het baasje van de filmster.

Op bezoek bij de zus van haar baasje ,die een castingbureau voor dieren in Amsterdam heeft, werd ze per toeval ontdekt. Ze zat aan de rand van een grasveldje te kijken naar allemaal honden die auditie deden voor de eerste film over Mees Kees. Djinnie was alleen maar op bezoek, maar de regisseur wilde per se dat de logeerhond uit Nijmegen ook auditie deed. Ze kreeg prompt de rol. 'De krullen', lacht Sabine van der Helm van het dierencastingbureau, 'da's een hele hoge aaibaarheidsfactor hè?'

De arme sloeber, ooit door haar broer Gijs meegenomen uit Turkije, blijkt een waar acteertalent. 'Ja, zei is zeker een natuurtalent', zegt Sabine stellig. 'Ik sta al 31 jaar op de set met allerlei dieren, en dit had ik natuurlijk ook nooit verwacht. Dat de hond van mijn broer die vast zat aan de ketting in Turkije, zo'n groot talent was. Maar ze is het gewoon.'

Aan de kwispelende staart af te meten, houdt Djinnie van haar vak. 'En zeker de beloningen die er achteraan gekoppeld zijn', vertelt baasje Gijs van der Helm terwijl Djinnie heerlijk in zijn nek ligt. 'Je hebt het gezien met de pannenkoeken, ze is niet heel rouwig om hier te werken hoor!'  

Hieronder de link naar het item!

 

http://youtu.be/smHfHDo7SYY